×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Felaktigt avskedad präst får kvarts miljon

2013-05-13, Tidningenvision.se

Den präst i Gnosjö församling som avskedades i höstas ska få anställningen tillbaka och 250 000 kronor. Det är resultatet av en dom i Arbetsdomstolen.

Prästen avskedades i september efter att ha varit avstängd från sin tjänst sedan i maj förra året. Som skäl angav arbetsgivaren samarbetssvårigheter och illojalitet.

Men enligt kollektivavtalet får en avstängning bara ske om arbetsgivaren har tungt vägande skäl, till exempel att den anställde har gjort så allvarliga fel i sitt arbete att det kan medföra fängelse. Dessutom får en avstängning bara ske 30 dagar i sänder.

Vision, som prästen är medlem i, valde därför att stämma Gnosjö församling till Arbetsdomstolen.

Arbetsdomstolen slår fast att både avskedandet och avstängningen var felaktiga. Prästen ska få anställningen tillbaka och 250 000 kronor, varav 150 000 kronor är skadestånd och resten utebliven lön.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum