×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facket vill stoppa bidrag till avtalslösa företag

2013-05-24, Tidningenvision.se

Ett callcenterföretag fick hundratusentals kronor i etableringsstöd från länsstyrelsen, men personalen fick uselt betalt och ingen tjänstepension. Nu kräver facket stopp för bidrag till företag som vägrar ge personalen schysta villkor.

85 kronor i timmen tjänade de 18 anställda som jobbade på callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta i Ånge kommun. De flesta var timanställda och de fick ingen övertids- eller OB-ersättning, tjänstepension, sjuklön och saknade försäkringsskydd, enligt fackförbundet Unionen. Därför valde Unionen att låta medlemmarna gå i strejk. Idag, efter 66 dagar, avslutades strejken, eftersom företaget lades ner. Enligt Unionen hade företaget beviljats investeringsbidrag från Länsstyrelsen i Västernorrland på över en miljon kronor, varav 400 000 kronor betalats ut. Nu kräver Unionen att länsstyrelserna slutar betala ut pengar till företag som behandlar sin personal på det här sättet.

– Jag anser att rättsläget tillåter att myndigheter som Länsstyrelsen kan kräva att företag ska ha kollektivavtal eller kollektivavtalsliknande villkor för att de ska kunna få bidrag, säger Martin Wästfelt, chefsjurist på Unionen.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum