×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Etableringsreform har gett få jobb

2013-05-22, Tidningenvision.se

Förhoppningarna på etableringsreformen var stora, men nu visar det sig att resultatet är magert. Bara tre procent av de nyanlända flyktingarna som har genomgått en etableringsplan har fått jobb utan statliga subventioner.

I december 2010 tog Arbetsförmedlingen över ansvaret för nyanlända flyktingar från kommunerna. Tanken med den så kallade etableringsreformen var att dessa människor fortare skulle komma ut i arbetslivet.

En nyhet var att nyanlända tillsammans med Arbetsförmedlingen ska ta fram en individuell tvåårig etableringsplan. Dessutom infördes så kallade etableringslotsar för att stärka de nyanländas kontaktnät.

Tre år har gått sedan dess och en granskning som Ekot har gjort visar att reformen har gett mycket få jobb.

Bara tre procent av de drygt 1700 nyanlända flyktingar som har genomgått en hel etableringsplan har fått jobb utan statliga subventioner. 12 procent hade helt eller delvis subventionerade anställningar, som till exempel instegsjobb eller nystartsjobb.

Av de 1700 nyanlända var mer än hälften kvar hos Arbetsförmedlingen efter de två åren i etableringsreformen i olika åtgärder.

Marie Linell Persson, direktör för avdelningen Integration och etablering på Arbetsförmedlingen, konstaterar att det är svårt för de nyanlända att konkurrera på arbetsmarknaden.

– Personer som inte har någon erfarenhet från svensk arbetsmarknad och måste konkurrera med andra sorteras ofta sist i kön, säger hon till Ekot.

 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum