×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bombman köptes ut av landstinget

2013-05-20, Tidningenvision.se

En fastighetsanställd inom Landstinget Sörmland hotade chefer under förhandlingarna – och fick till slut ut en miljon i avgångsvederlag. 47-åringen var tidigare dömd för ett bombhot.

Mannen dömdes 2005 för ett uppmärksammat bombhot mot oljehamnen i Södertälje. Det var dock något som inte uppmärksammade när han anställdes inom fastighetsförvaltningen på landstinget. Efter samarbetssvårigheter och klagomål från andra anställda sades mannen upp. I samband med förhandlingarna om uppsägningen hotade mannen flera chefer genom mejl och sms. Mannen krävde då ett högre avgångsvederlag än vad som tidigare erbjudits.

Enligt Eskilstuna-Kuriren, som avslöjat historien, höjdes avgångsvederlaget efter hoten med åtta månadslöner till två årslöner, vilket motsvarar en miljon kronor.

Landstingsstyrelsens ordförande Åsa Kullgren (S) är bekymrad över det som hänt.

– Det här ser inte bra, och jag tror att landstinget måste bli bättre på att hantera situationer där man måste köpa ut en anställd, säger hon till Sveriges Radio Sörmland.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum