×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bäst att bo i Solna

2013-05-17, Tidningenvision.se

Vill du bo bra ska du bo i Stockholmstrakten. När tidningen Fokus rankar bästa kommun att leva i hamnar Solna i topp följt av Nacka och Lidingö.

För åttonde året rankar nyhetstidningen Fokus landets 290 kommuner. Sammanlagt 43 variabler, som till exempel pappaindex, antalet idrottsföreningar och tillgången på bredband, har använts för att skapa en lista.

Enligt årets resultat är det i Stockholmstrakten man ska bo. Bäst levar man i Solna, därefter kommer Nacka och Lidingö. Och huvudstadsdominansen fortsätter. På 5:e plats kommer Danderyd, på 7:e plats Stockholm följt av Sollentuna och Täby på 11:e och 12:e plats.

Förra året toppades listan av västgötska Habo, men nu finns kommunen först på 66:e plats.

Kommunerna har även rangordnats efter hur de är att bo i för fyra olika kategorier av invånare: för unga, för äldre, för familjer och för dem som arbetar. Solna är den bästa kommunen att vara ung i, enligt Fokus. Arjeplog är bäst för de äldre, Danderyd för dem som arbetar och Storuman för familjerna.

Sämsta kommunen att bo i, är enligt Fokus, värmländska Grums, följt av Perstorp och Flen.

Men kan man verkligen rangordna vilken kommun som är bästa att bo i? Fokus har bland annat fått kritik för att alla variabler väger lika tungt i sammanställningen. Tidningens chefredaktör Martin Alhquist erkänner att det är en i det närmaste omöjlig uppgift man har tagit på sig.

– Om man är djävulens advokat kan man hitta en massa orättvisor, säger han till TT.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum