×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visionmedlemmar drabbas av skolnedläggning

2013-06-10, Tidningenvision.se

Omkring 15 medlemmar i Vision drabbas när utbildningsföretaget JB lägger ned sin verksamhet på 31 gymnasier och fem grundskolor.

Totalt driver skolkoncernen JB Education 31 gymnasier och fem grundskolor över hela landet. Nedläggningen beror enligt företaget på att man inte lyckats locka tillräckligt många elever. Det danska riskkapitalbolaget Axcel, som äger bolaget, vill inte skjuta till mer pengar för att täcka förlusterna.

Några av skolorna kommer att läggas ned men de flesta tas över av andra företag. Vision har cirka 15 medlemmar i de sex företagen inom koncernen. Det är dels skoladministratörer ute på skolorna, dels personal på den centrala staben.

– Vi har en förhandling med JB på torsdag. Vi förutsätter att det blir en verksamhetsövergång i de fall där ett annat företag tar över och att medlemmarna då erbjuds att följa med, säger Anneli Dynevall, ombudsman på Vision.

Hur går det för medlemmarna i de skolorna som läggs ned, blir de uppsagda?

– Först kommer vi att se om det finns andra jobb inom respektive företag. Men det är väl risk för att de blir uppsagda i slutändan, säger Anneli Dynevall.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum