×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vinstuttag i bibliotek får kritik

2013-06-12, Tidningenvision.se

De privata biblioteken i Nacka går med vinst. Dieselverkstadens bibliotek AB har delat ut 360 000 kronor till personal som är aktieägare. Den politiska oppositionen är kritisk.

– Det känns inte rimligt. Då skulle jag nog känna som skattebetalare att jag betalat för mycket i skatt eller fått för lite för det jag betalat i skatt, säger Anders Selin (S), vice ordförande i kulturnämnden, till Sveriges Radios Kulturnytt.

Anders Selin är starkt kritiskt till privatiseringen och reserverade sig mot beslutet att lägga ut biblioteken på entreprenad.

Dieselverkstadens bibliotek i Nacka var det första i landet som lades ut på entreprenad då personalen tog över driften. Sedan årsskiftet driver företaget även biblioteken i Älta och Saltsjöbaden.

De senaste två åren har företaget delat ut sammanlagt 360 000 kronor till personalen.

Margareta Swanelid, ekonomisk ansvarig i företaget, säger till Kulturnytt att personalen varken har semesterersättning eller ob-tillägg utan tar ut en extra utdelning när det är möjligt i stället.

Kulturnämndens ordförande Hans Peters (C) ser inga problem med Dieselverkstadens agerande utan tycker det är fullt rimligt att personalen tar ut en ”liten vinst”.

­­Samtidigt som de privata biblioteken i Nacka går med vinst har vissa som fortfarande drivs av kommunen svårt att klara ekonomin. Barbro Bolonassos, chef för Fisksätras bibliotek, har knappt råd att köpa nya böcker och tycker att det finns brister i kommuns biblioteksstrategi som ersätter biblioteken efter hur många utlån och öppettimmar de har.

– Jag tänker att vi måste vara noga med de skattemedel vi använder och var arbetar de bäst, hur får man snabbast människor i jobb i studier och vidare i livet, hur får man barn och unga att lära sig att läsa och skriva. Den diskussionen efterlyser jag mera av, säger hon till Kulturnytt.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum