×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utredare kräver mer koll på privata utförare

2013-06-28, Tidningenvision.se

Regeringens utredare kräver ökad kontroll och insyn över de privata företag som tar över kommunal verksamhet. Kraven ska bland annat gälla information om bemanning och personalens kompetens.

Regeringens utredare Johan Höök har sett över kommunallagens regler för kontroll och insyn i privata företag som tar över kommunala verksamheter.

Utredningen konstaterar i en debattartikel i Dagens Nyheter att lagen behöver skärpas på flera områden. Bland annat ska kommunerna och landstingen vara skyldiga att se till att allmänheten får större insyn i de privata företagen.

Utredarna tror inte det är möjligt att alla former av utförare ska omfattas av offentlighetsprincipen, utan föreslår att informationen i stället ska krävas i avtal. Det kan till exempel gälla uppgifter om personalens kompetens, utbildningsnivå och kapacitet.

Utredaren föreslår också att kommunerna och landstingen ska bli tvungna att ta fram särskilda program med mål för hur man ska följa upp verksamheter som tagits över av privata utförare.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum