×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utpekad som hora på kommunvandring

2013-06-10, Tidningenvision.se

Kvinnan pekades ut som prostituerad under en kommunal trygghetsvandring. Nu kräver hon att Svalövs kommun betalar ett skadestånd på 125 000 kronor.

Kommunen arrangerade en trygghetsvandring för Röstångaborna i januari. Innan vandringen delade kommunrepresentanter ut en karta över området med röda punkter utmärkta. En av de förklarande texterna löd: ”Ovårdad fastighet, störande hyresgäster, aggressiva hundar, rykte om knarkhandel och prostitution”.

Den kvinna i 50-årsåldern som nu via advokat har krävt skadestånd av kommunen är den enda hyresgästen som bor i huset, skriver tidningen Skånska Dagbladet.

Uppgifterna om narkotikahandel och prostitution hämtades från ett offentligt möte som kommunen arrangerade innan vandringen. Då ska en kommuntjänsteman ha fört anteckningar över allt som sades.

–Jag har full förståelse för att kvinnan är upprörd. Det var ju aldrig vår avsikt att peka ut någon enskild. Vi gjorde bara en sammanställning av vad som sades på mötet, säger Björn Svensson, verksamhetschef på Svalövs kommun och den som höll i trygghetsvandringen, till Skånska Dagbladet.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum