×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svårt få jobb i Fas 3

2013-06-20, Tidningenvision.se

Bara en av tio personer som hamnat i Fas 3 fick ett jobb utan statligt stöd. Mer än hälften av deltagarna upplevde dessutom inte att de fått rätt hjälp av Arbetsförmedlingen.

Totalt fick tre av tio något slags jobb när de hamnat i Fas 3, men då räknas även nystartsjobb, instegsjobb och lönebidrag. Bara en av tio fick jobb utan statligt stöd. Det visar en rapport som Institutet för arbetsmarknadspolitisk och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU, gjort.

IFAU har följt 250 000 långtidsarbetslösa i Arbetsförmedlingens jobb- och utvecklingsgaranti och den visar att ju längre man stannar i garantin desto svårare är det att få jobb. Mer än hälften av dem som nått till Fas 3 tycker inte att de fått rätt hjälp av Arbetsförmedlingen tidigare i programmet, rapporterar Ekot. Och bara sju av tio fick den arbetsträning eller praktik de hade rätt till.

- Det tycker vi är förvånade, eftersom det står i förordningen att man ska få hjälp med de här sakerna, säger Sara Martinsson, en av rapportförfattarna, till Ekot.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum