×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Stor efterfrågan på läkarsekreterare

2013-06-27, Tidningenvision.se

Är du it-tekniker eller ingenjör? Grattis, du kommer att ha lätt att få jobb. För dem med kortare utbildning blir det däremot kärvt.

Fakta

De har lättast att få jobb:

Datayrken som kräver högskoleutbildning

Ingenjörer/tekniker inom gruvteknik

Läkare

Kockar med gott renommé eller specialistkunskap

Civilingenjörer elkraft/elektronik och teleteknik

Förskollärare

Civilingenjörer/ingenjörer inom bygg och anläggning

Lastbilsmekaniker

Vidareutbildade sjuksköterskor

Soldater

 

De har svårast att få jobb

Matroser

Journalister

Barnskötare

Vaktmästare

Administratörer och sekreterare

Fotografer

Vårdbiträden

Informatörer

Lagerarbetare

Försäljare dagligvaror/fackhandel

Källa: Arbetsförmedlingen.

Jobben blir fler men samtidigt kommer det finnas fler arbetssökande, visar en rapport från Arbetsförmedlingen.

- Vi har en starkare invandring och ett ökat utbud av folk som kommer från studier, säger Håkan Gustavsson, analytiker på Arbetsförmedlingen.

Han ser en tydlig trend att de med arbetslivserfarenhet och längre utbildning kommer att ha lättare att få jobb de närmaste åren medan yrken där det inte finns så höga utbildningskrav blir färre. Dock är det fortfarande svårt för många nyutexaminerade, eftersom det finns fler att välja på för arbetsgivarna.

- Men de har det fortfarande inte alls lika svårt som den som inte har utbildning. Ett avklarat gymnasium är nyckeln in på arbetsmarknaden. Har man inte utbildningen med sig, se till att plugga – och att plugga klart, säger Håkan Gustavsson.

Precis som de senaste åren råder stor brist på tekniker och ingenjörer. Andra yrken inom Visions branscher som det ser bra ut för är medicinska sekreterare och tandsköterskor, i det sistnämnda väntas stora pensionsavgångar samtidigt som få utbildas.

Yrken där konkurrensen kommer att vara betydligt större är bland annat vaktmästare, informatörer, ekonomiassistenter, handläggare och utredare inom offentlig förvaltning, friskvårdskonsulenter och fritidsledare. Administratörer och sekreterare kommer att ha mycket svårt att få jobb.

- Enklare jobb kommer att försvinna och arbetsgivarna växlar in nya medarbetare med högre kompetenser, säger han.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum