×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Reaköp sätter stopp för avknoppning

2013-06-17, Tidningenvision.se

Moderaterna i Stockholm backar från de hårt kritiserade avknoppningarna av kommunal verksamhet till personalen. Man konstaterar att priset har varit för lågt och partiet på riksnivå håller med.

Efter valet 2006 började Stockholms stad med Moderaterna i spetsen knoppa av såväl verksamheter som tillgångar, lokaler och inventarier till personalen. Förhoppningen var att mångfalden skulle öka om engagerad och yrkeskunniga anställda fick ta över och driva kommunal verksamhet.

Skarp kritik har kommit från bland andra Sveriges Kommuner och Landsting och Statskontoret och 2008 stoppades försäljningen av skolor och förskolor. Högsta förvaltningsdomstolen har också slagit fast att avknoppningen av Vantörs hemtjänst var olaglig eftersom priset sattes alltför lågt.

I en intervju i radions P1 i helgen erkänner Sten Nordin, moderat finansborgarråd i Stockholm, att modellen inte fungerar och att man sålt ut verksamhet för billigt.

– Vi har fall där vi har starka indikationer på att värderingen inte ligger rätt till, och då är det lika bra att vi sätter stopp eftersom det inte går att skapa en trovärdig modell, säger Sten Nordin till Dagens Nyheter.

Nordin får stöd av Moderaterna på riksnivå. Partisekreterare Kent Persson förklarar att han vill se hållningen som en ”grundpolicy” i alla landets kommuner inför valet nästa år.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum