×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Protester mot slopade klämdagar

2013-06-03, Tidningenvision.se

Anställda i Malmö stad protesterar mot att lediga klämdagar har tagits bort. Över 400 anställda har skrivit under protestlistan, som överlämnats till kommunalrådet.

I slutet av mars sade arbetsgivaren upp avtalet, som funnits sedan 1975. Det innebär att personalen i den centrala administrationen måste jobba 16 timmar mer per år. Ledig dag efter Kristi himmelsfärdsdag försvinner, liksom kortare arbetsdagar före vissa helgdagar.

Vision vill att avtalet ska finnas kvar, alternativt skrivas om för att bli modernare, men har inte fått gehör hos arbetsgivaren.

Berörda medlemmar ska nu kompenseras med en löne­ökning. Hur stor kompensationen ska vara är Vision och arbetsgivaren oeniga om. Malmö stad föreslår en löneökning med 1 procent.

– Det blir någon hundra­lapp mer i månaden och inne­bär i princip bara att man får lön för den utökade arbetstiden. Vi menar att personalen borde få kompensation utöver detta – löneökningen borde vara 1,6 procent. Väldigt många är upprörda. De borde få mer som plåster på såren, säger Niklas Pålsson, ordförande i Visions Malmöavdelning.

Malmös politiker kommer att fatta beslut om kompensationen i juni.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum