×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Omstridd kyrkoherde förklaras obehörig

2013-06-12, Tidningenvision.se

Domkapitlet i Lunds stift har förklarat kyrkoherden i Skanör-Falsterbo församling obehörig att utöva kyrkans vigningstjänst. Därmed får kyrkoherden inte längre tjänstgöra som präst.

Situationen i församlingen Skanör-Falsterbo har varit minst sagt turbulent de senaste åren. Förutom konflikten kring kyrkoherden har det varit stora problem i arbetsmiljön. Arbetsmiljöverket har utfärdat flera beslut med hot om viten. Även kyrkoherden Thomas Ekelund har kritiserats för att han har svårt att tygla sitt humör, sitt språkbruk och sin bristande respekt för medarbetarna.

I juni förra året beslutade domkapitlet att sätta Thomas Ekelund under prövotid i tre år för att han brutit mot kyrkoordningens regler. Sedan dess har det kommit ytterligare kritik som nu lett till att domkapitlet beslutat att förklara honom obehörig.

Thomas Eklund ska bland annat medvetet bidragit till att öka konflikten mellan församlingens förtroendevalda. Han har också agerat så att anställda dragits in i konflikten vilket lett till att de känt sig tvungna att lämna sina tjänster. Han ska enligt beslutet också ha bemött människor med ett språkbruk och en jargong som inte är acceptabelt för en präst i Svenska kyrkan.

Beslutet gäller med omedelbar verkan och innebär att Thomas Ekelund inte längre får utföra kyrkliga vigslar, begravningar, dop och liknande arbetsuppgifter. Thomas Ekelund kan överklaga beslutet till Svenska kyrkans överklagandenämnd. Först därefter kan arbetsgivaren ta ställning till om han får behålla sin tjänst.

–Om man inte tycker att man kan omplacera en obehörig präst till någon annan syssla så är det normala att man säger upp på grund av arbetsbrist, säger stiftsjuristen Anders Ploman i Lunds stift.

Tidningen Vision har sökt Thomas Ekelund för en kommentar men inte lyckats nå honom.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum