×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt pensionsavtal för Kommunal

2013-06-24, Tidningenvision.se

Kommunal och arbetsgivaren SKL har tecknat ett nytt helt avgiftsbestämt avtal för tjänstepensioner. För Visions medlemmar fortsätter förhandlingarna.

Kommunals nya avtal börjar gälla 1 januari 2014 och omfattar för alla arbetstagare födda 1986 eller senare. De stora skillnaderna jämfört med nuvarande avtal är dels att det inte finns någon lägre åldersgräns, dels att det är helt avgiftsbestämt. 4,5 procent av inkomsterna upp till taket (7,5 inkomstbasbelopp, 425 000kr/år) avsätts till tjänstepension från första arbetsdagen.

För medlemmarna i Vision och de andra tjänstemannafacken fortsätter förhandlingarna. OFR, Offentliganställdas förhandlingsråd, som sköter förhandlingarna konstaterar att man ännu inte är färdiga med frågor som är angelägna för medlemsförbunden.

SKL har gjort klart att man även för tjänstemännen vill ha en helt avgiftsbestämd tjänstepension. SKL vill ha bort den förmånsbestämda delen i avtalet som innebär att arbetsgivaren garanterar en pension på 62,5 procent av den lön som överstiger taket.

Målet är att ett nytt avtal ska vara klart och börja gälla från 2014. Till det nya är klart gäller nuvarande avtal.

 

Fotnot: Avgiftsbestämd pension innebär att arbetsgivare varje år betalar in pengar, en procentsats av lönen, till en pensionsförsäkring.  Förmånsbestämd pension innebär en pension som motsvarar en viss procent av lönen.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum