×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt löneavtal för anställda i frikyrkorna

2013-06-25, Tidningenvision.se

Vision har tecknat ett nytt avtal för medlemmar som arbetar i frikyrkorna. Löneavtalet ger lägst 2,7 procents löneökning om året de kommande tre åren.

Avtalet gäller omkring 1 100 medlemmar i Vision som arbetar i frikyrkor som är anslutna till Arbetsgivaralliansen. Förutom den sammanlagda löneökningen på lägst 8,1 procent under treårsperioden höjs lägstalönen med 700 kronor till 18 500. 1 maj 2014 höjs den till 18 900 kronor och 2015 till 19 300 kronor.

Avtalets nivå ligger betydligt över märket, det vill säga industrins avtal, som är 6,8 procent på tre år. Orsaken är enligt Thomas Dahl, ordförande i Vision ekumeniska, att frikyrkorna i stort sett inte har någon löneglidning. Det innebär att de anställda inte får några löneökningar utöver det som den årliga lönerevisionen ger.

–Vi har drivit hårt att den här branschen behöver få mer än märket eftersom det inte förekommer någon löneglidning. Det har arbetsgivaren lyssnat på den här gången och de håller med oss om att det är ett problem, säger Thomas Dahl.

Dessutom förlängs föräldrapenningtillägget, som innebär att medlemmen får 90 procent i stället för 80 procent av lönen under föräldraledigheten, från fem månader till sex månader.

Avtalet ger också bättre trygghet för visstidsanställda. Arbetsgivaren får ha en person visstidsanställd som vikarie i maximalt tre år under en femårsperiod, sedan övergår tjänsten till tillsvidareanställning.

– Det här är en viktig förbättring som ökar tryggheten för individen, inte minst för många unga som ofta har visstidsanställningar. Det förhindrar också att arbetsgivare staplar olika tillfälliga anställningar på varandra, säger Visions förbundsordförande Annika Strandhäll, i en kommentar.

Bland de övriga nyheterna i avtalet finns också en hälsosatsning som innebär att arbetsgivaren ansvarar för att alla anställda ska ha tillgång till den företagshälsovård som arbetsförhållandena kräver.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum