×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nej till legitimation för tandtekniker

2013-06-12, Tidningenvision.se

Regeringen säger ja till behörighetskrav för socialsekreterare som arbetar med barn men nej till legitimation för tandtekniker.

I propositionen som har överlämnats till riksdagen föreslås förändringar i flera lagar som berör behörighet för personal inom sjukvården och socialtjänsten.

Regeringen vill ha skärpta behörighetskrav för dem som utför vissa arbetsuppgifter inom den sociala barn- och ungdomsvården. Den socialsekreterare som bedömer om en utredning ska inledas, gör själva utredningen och uppföljningen måste ha socionomexamen eller annan relevant utbildning.

Dessutom föreslås att socialnämnden ska ansvara för att handläggaren har rätt kompetens.

Frågan om legitimation för tandtekniker tas också upp. Det konstateras visserligen att flera kriterier är uppfyllda – kvalificerade arbetsuppgifter och utbildning på högskolenivå – men att det är tandläkaren som har ansvar för behandlingen som helhet. Regeringen säger därför nej till legitimation eller annan behörighetsreglering för tandtekniker.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum