×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritik mot certifiering av smartphone

2013-06-18, Tidningenvision.se

Nyligen TCO-märktes den första smarta mobiltelefonen, Samsungs Galaxy S4. Nu kritiseras certifieringen, bland annat för att företaget har en ”anti-facklig policy”.

Smartphones, det vill säga mobiltelefoner med inbyggd datorkapacitet och stor touchskärm, blir allt mer populära. Därför riktar nu TCO Development, som sedan 20 år har certifierat bildskärmar och annan IT-utrustning, blicken mot de smarta telefonerna.

För en månad sedan stod det klart att Samsung, världens största tillverkare mobiltelefoner, blev först med att få en smartphone TCO-certifierad. Det rör sig om modellen Galaxy S4, som anses leva upp till kraven på socialt ansvar i produktionen, reducering av farliga ämnen, återvinning samt hälsa och säkerhet för användarna.

Men certifieringen ifrågasätts på sociala medier av ett par miljö- och människorättsorganisationer som tycker att märkningen ger Samsung, ett oförtjänt gott rykte. Kritikerna lyfter bland annat fram flera cancerfall bland arbetarna på företagets fabriker och att Samsung har en ”anti-facklig policy”.

TCO Development tar kritiken på stort allvar och har därför inlett en undersökning i dialog med företaget.

– Det är en del i vårt arbete med certifiering att när det kommer den här typen av kritik så gör vi en utredning, säger TCO Developments VD Sören Enholm till TCO-tidningen.

Kan Samsung komma att mista sin certifiering?

– Det har hänt att vi tagit tillbaka certifikat men det är i så fall den sista av ett antal olika åtgärder som vi genomför, säger Sören Enholm till tidningen.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum