×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun frias för känsliga personuppgifter

2013-06-10, Tidningenvision.se

Umeå kommun fick kritik för att man registrerade känsliga uppgifter om anställdas sexliv och ekonomiska problem. Men Datainspektionen anser att kommunen har rätt att lagra uppgifterna.

Anställda i Umeå kommun fick i ett obligatoriskt personlighetstest svara på känsliga frågor om bland annat sitt sexliv, religionsutövning och sina ekonomiska problem. Frågorna ställdes av ett fristående företag som gjorde ett 30-tal arbetsförmågebedömningar av anställda i kommunen. Kommunen har inte haft någon insyn i utredningarna och testerna.

Datainspektionen konstaterar att kommunen får registrera uppgifter från bedömningarna i sitt eget IT-system men är kritisk till att kommunen saknar rutiner som säkerställer att man inte registrerar onödigt närgångna eller omfattande uppgifter.

– Vår granskning har inte visat att kommunen gjort felaktiga registreringar, men utan en rutin på plats så finns alltid risken att det kommer att ske, säger Oskar Öhrström som är jurist på Datainspektionen i ett pressmeddelande.

Kommunen måste dock skärpa rutinerna när det gäller att informera berörda anställda om vilka uppgifter som lagras och se över rutinerna för vilka som kan komma åt uppgifterna.

 

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum