×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Halv miljon till uppsagd medicinsk sekreterare

2013-06-04, Tidningenvision.se

Hon sades upp på grund av felskrivna journaler. Vision stämde Västerbottens läns landsting och nu har parterna förlikats. Den medicinska sekreteraren får över en halv miljon kronor i ersättning.

Den medicinska sekreteraren har varit anställd i landstinget sedan 1985 och jobbade på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Hon blev uppsagd av personliga skäl i april 2011. Arbetsgivaren hävdade bland annat att hon inte hade skrivit enligt läkarnas diktat.

I november förra året stämde Vision Västerbottens läns landsting i Arbetsdomstolen. Förbundet ansåg att uppsägningen saknade saklig grund och krävde ett skadestånd på 120 000 kronor.

Nu har parterna kommit överens och målet är avskrivet. Anställningen avslutas och den medicinska sekreteraren får en ersättning på 30 månadslöner, vilket innebär nära 600 000 kronor.

–Det är ett högt belopp. Summan motsvarar nästan det som medlemmen hade fått om hon vunnit i Arbetsdomstolen, säger Visions jurist Daniel Falk.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum