×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gemensamt lönekontor splittrar Skånekommuner

2013-06-10, Tidningenvision.se

Frågan om ett gemensamt löne- och pensionscenter splittrar kommunerna i nordvästra Skåne. Nära hälften av de tillfrågade kommunerna säger nej. Jobbig pendling avskräcker många lönehandläggare.

Det nya löne- och pensionscentret ska placeras i Helsingborg. Fördelarna som pekas ut är ökad specialistkompetens och mindre sårbarhet. Flera kommuner har dock valt att säga nej till det tänkta samarbetet. Örkelljunga är en.

–Vi har vägt plus och minus och minusskålen väger över. Vi tycker att vi redan har en effektiv hantering av dessa frågor. Utifrån ett ekonomiskt perspektiv blir det ingen vinst för oss, säger Staffan Roos, personalchef i Örkelljunga kommun.

Bjuv och Perstorp är andra kommuner som sagt nej till centret. I Klippan har frågan debatterats häftigt under våren och Vision har funnits bland dem som varit tveksamma. Från många anställda, både i Klippan och i andra kommuner, finns en oro för jobbig pendling till Helsingborg.  I fredags hölls samverkansmöte mellan fack och arbetsgivare i Klippan.

–Det var ett bra möte. Men nu är det över våra huvuden, nu blir det här en fråga för politikerna, säger Thomas Thorné, lokal avdelningsordförande för Vision i Klippan.

Lönecentret ska diskuteras i kommunstyrelsen i Klippan i morgon, onsdag.  Eventuellt flyttas frågan vidare kommunfullmäktige för beslut.

Bland de kommuner som tagit beslut om att slå samman och flytta sin lönehantering till Helsingborg finns Höganäs, Ängelholm och Båstad.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum