×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fem miljarders överskott i landstingen

2013-06-03, Tidningenvision.se

De 20 landstingen och regionerna gjorde ett sammanlagt överskott på 4,9 miljarder kronor 2012. Tre av dem redovisar underskott.

Fakta

Landstingens resultat 2012 (mkr)

 

Stockholm

2 171

Uppsala

183

Sörmland

81

Östergötland

340

Jönköping 

276

Kronoberg

-53

Kalmar

148

Blekinge

169

Skåne

-170

Halland

85

Västra Götaland

821

Värmland

193

Örebro

136

Västmanland

87

Dalarna

1

Gävleborg

106

Västernorrland

26

Jämtland

-92

Västerbotten

264

Norrbotten

176

Summa landsting

4 947

 

Sveriges Kommuner och Landsting har nu redovisat landstingens slutlig bokslut för 2012. Det sammanlagda överskottet blev 4,9 miljarder kronor.

Stockholms läns landsting redovisar det största överskottet med knappt 2,2 miljarder kronor följt av Västra Götalandsregionen med 821 miljoner kronor.

Tre landsting redovisar ett negativt resultat. Det är Region Skåne, Jämtland och Kronoberg.

En stor del av landstingens positiva resultat beror på återbetalningar från försäkringsbolaget AFA på grund av att sjukskrivningarna har minskat. Utan de pengarna skulle även Landstinget Sörmland, Region Halland, Landstinget Dalarna och Västernorrlands landsting ha redovisat negativa resultat. Det sammanlagda resultatet skulle utan AFA-pengarna hade blivit drygt två miljarder kronor plus.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum