×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Datorhaveri drabbar medicinska sekreterare

2013-06-12, Tidningenvision.se

Dagen efter datorhaveriet i journalsystemet på Karolinska universitetssjukhuset har de medicinska sekreterarna fullt upp. Allt som inte kunde föras in i journalerna under större delen av gårdagen ska nu skrivas in.

Mellan klockan 10:54 och 17:35 låg journalsystemet Take Care nere, vilket innebar att det inte gick att skriva in nya uppgifter i systemet under den tiden. Stoppet drabbade alla akutsjukhus i Stockholm utom S:t Görans sjukhus, däribland Karolinska universitetssjukhuset och över hundra vårdcentraler. Stoppet kommer påverka arbetsdagen för de 600 medicinska sekreterarna på Karolinska.

– Det kommer att bli en massa extraarbete för dem i dag, säger presschef Klas Östman.

Problemet uppstad på grund av ett fel i server och nu undersöker Stockholms läns landstings it-avdelning detaljerna kring varför haveriet inträffade.

Även i Landstinget Dalarna uppstod problem med journalsystemet Take Care under gårdagen. Systemet gick så trögt på morgonen att man beslutade att stänga ner det under en och en halv timme på förmiddagen för att kunna lokalisera och åtgärda felet.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum