×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag bröt mot lagen

2013-06-24, Tidningenvision.se

De fyra kommunala bostadsbolagen i Göteborg har lagrat känsliga uppgifter vilket inte är tillåtet enligt personuppgiftslagen.

I våras avslöjade SVT:s Västnytt att de fyra kommunala bostadsbolagen i Göteborg registrerade uppgifter om hyresgästernas hälsotillstånd, etniska ursprung, missbruk och använde omdömen som ”förvirrad” och ”mytoman”.  Datainspektionen inledde en granskning som nu är klar.

Utredningen konstaterar att alla fyra bolagen, Gårdstensbostäder AB, Familjebostäder AB, Göteborgs stads Bostadsaktiebolag och Bostads AB Poseidon har registrerat känsliga personuppgifter vilket inte är tillåtet.

– Bolagen har dock visat tydlig vilja att åtgärda de brister som upptäckts. Uppgifter har raderats från systemen och arbete pågår med att få rutiner på plats som säkerställer att sådana uppgifter inte registreras i framtiden, säger Hans Kärnlöf på Datainspektionen i ett pressmeddelande.

Datainspektionen uppmanar bolagen att hädanefter följa de regler som finns i den branschöverenskommelse som tagits fram av fastighetsägarna och Hyresgästföreningen. I den framgår bland annat hur personuppgifter bör hanteras av bostadsföretag.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum