×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Även socialförvaltningen protesterar mot flytt

2013-06-28, Tidningenvision.se

Facken på flera förvaltningar och bolag i Stockholms stad protesterar mot planerna på att flyttas ut från city. Även Vision på social- och äldreförvaltningen har skrivit ett protestbrev till stadsdirektören.

Politikerna i Stockholms stad vill flytta fem förvaltningar och tre kommunala bolag från de centrala delarna av staden till förorter. Argumenten är en mer levande innerstad, flera arbetstillfällen i ytterstaden, bättre effektivitet och lägre hyror.

De fackliga företrädarna är dock mycket skeptiska och flera förvaltningar och bolag har protesterat.

Vision och Saco/SSR på socialförvaltningen och äldreförvaltningen anser att den flytt av administrationen till antingen Farsta eller Rågsved som finns på förslag skulle vara mycket negativ för verksamheterna.

–I dag ligger vi perfekt vid Södra station med pendeltåget i källaren och de största tunnelbanelinjerna på fem minuters gångavstånd. Vår administrativa förvaltning servar ett 80-tal verksamheter i hela länet och anställda ute på verksamheterna åker ofta hit på utbildningar, sammanträden, nätverksmöten och så vidare. Att då flytta oss längst ut i ena hörnet känns väldigt ineffektivt, säger Visions sektionsordförande Jösta Claeson.

Han tycker inte heller att en flytt skulle bli något lyft för Farsta som redan har flera myndigheter. Möjligen skulle det kunna bli ett positivt inslag i Rågsved.

–Att prata om effektiviseringar och besparingar i det här sammanhanget blir bara löjligt. Det blir ineffektivt, dyrare och bränner dessutom en massa arbetstid då anställda måste åka tunnelbana, säger Jösta Claeson.

Övriga förvaltningar som ska flyttas är utbildningsförvaltningen, kulturförvaltningen och överförmyndarförvaltningen.

Bolagen är AB Stokab, Stockholm Vatten och AB Stockholmshem.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum