×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Afa-miljarder kommer till hösten

2013-06-17, Tidningenvision.se

Allt tyder på att kommunerna och landstingen i höst får dela på 11 miljarder kronor. Det handlar om återbetalning av de premier som organisationerna betalade till Afa för åren 2004–2006.

Förra året återbetalade Afa Försäkring, som ägs av arbetsmarknadens parter, åtta miljarder kronor till landets kommuner och tre miljarder till landstingen. Det var premier från 2007 och 2008 som betaldes tillbaka på grund av att färre personer har sjukskrivits sedan halvårsskiftet 2008.

Dessa oväntade extrapengar gjorde underverk med boksluten för 2012. Endast 19 kommuner redovisade ett underskott förra året, utan återbetalningen skulle hälften av kommuner gått med underskott, enligt beräkningar från Sveriges Kommuner och Landsting.

Även i landstingen förbättrade återbetalningen resultaten. 17 av de 21 landstingen klarade ett positivt resultat 2012, utan Afa-pengar hade sju landsting gått med underskott.

Nu tyder allt på att kommunerna och landstingen får 11 miljarder också 2013. Det handlar om återbetalning av premier som organisationerna betalade till Afa för åren 2004–2006.

Frågan skulle ha behandlats på Afa:s styrelsemöte i juni men kom inte upp. Men allt tyder på att beslut om återbetalningen istället kommer i oktober.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum