×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

TCO: Arbetsgivare utnyttjar visstidare

2013-07-16, Tidningenvision.se

Drygt en av tio som har en visstidsanställning har haft det i över fem år på samma arbetsplats. Det innebär att arbetsgivare kringgår de tidsgränser som finns. Nu hoppas TCO att EU-domstolen ska ta tag i frågan.

11 procent av de visstidsanställda som svarat på en enkät som Novus gjort på uppdrag av TCO har haft anställning i fem år eller mer hos sin nuvarande arbetsgivare. För att det ska kunna vara möjligt måste arbetsgivaren kringgå de tidsgränser som är tänkta att förhindra missbruk av visstidsanställningar.

Den som varit visstidsanställd eller har haft vikariat hos samma arbetsgivare i två år har rätt till en tillsvidareanställning. Men de två olika anställningsformerna behöver inte räknas ihop vilket i praktiken innebär att man kan jobba i fyra år innan man får rätt till ett fast jobb. Att arbetstagare jobbar fem år eller mer som visstidsanställda ser TCO som ett bevis på att systemet missbrukas, skriver Samuel Engblom, chefsjurist på TCO, på DN debatt.

TCO har anmält Sveriges regler för visstidsanställningar till EU-kommissionen för brott mot EU:s direktiv om visstidsarbete. Direktivet kräver att medlemsländerna ska ha regler som förhindrar missbruk av på varandra följande visstidsanställningar. Kommissionen har tidigare kritiserat Sverige för sina visstidsregler och nu hoppas TCO att den nya statistiken de plockat fram leda ska till att frågan går till EU-domstolen.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum