×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Synskadad blev av med jobbet

2013-07-09, Tidningenvision.se

En man med en ögonsjukdom har sagts upp från sitt jobb på ett friskvårdsföretag i Uppsala. Vision stämmer arbetsgivaren för bland annat diskriminering.

Mannen har varit anställd med lönebidrag på ett gym i Uppsala. Han har en ögonsjukdom som gör att har nedsatt syn men har kunnat sköta sina arbetsuppgifter ändå. Efter en omorganisation sades han upp på grund av arbetsbrist och hans arbetsuppgifter fördes över på receptionstjänst.

Enligt Vision, som nu stämmer arbetsgivaren i Arbetsdomstolen, är arbetsbristen fingerad för att bli av med honom.

- När han bad om vissa anpassningar, vilket man ju ska använda lönebidraget till, så utlovades det åtgärder men sen valde de att säga upp honom, säger Åsa Tillberg, förbundsjurist på Vision.

Hon menar att det handlar om diskriminering på grund av hans funktionshinder och att det skulle räcka med små åtgärder för att han skulle kunna jobba kvar.

Hon tycker också att uppsägningen är ett brott mot lagen om anställningsskydd, eftersom personen som fick receptionstjänsten har kortare anställningstid än mannen med ögonsjukdomen.

- Med vissa anpassningar skulle han vara kvalificerad för tjänsten, säger Åsa Tillberg.  

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum