×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svenska kyrkan kräver stift på 32 miljoner

2013-07-04, Tidningenvision.se

Växjö stift sålde stormfälld skog för stora belopp och delade ut drygt 32 miljoner kronor till församlingarna. Men nu kräver kyrkostyrelsen i Uppsala att pengarna ska betalas in till Svenska Kyrkan.

Svenska kyrkan har ett utjämningssystem där stiften får pengar från den nationella nivån. Från 1 januari i år ska stiften betala in delar av sina överskott till utjämningssystemet som sedan ska fördelas solidariskt, skriver Kyrkans tidning.

Efter stormarna Gudrun och Per för några år sedan sålde Växjö stift stormfälld skog för miljontals kronor. Innan de nya reglerna började gälla delade stiftet ut 32,4 miljoner kronor till sina församlingar.

Nu kräver Svenska kyrkan centralt in de 32,4 miljonerna.

–Vi reagerade mot det osolidariska i att man snabbar sig och betalar ut pengarna för att slippa dela med sig, säger Levi Bergström, förste vice ordförande i kyrkostyrelsen till Kyrkans tidning.

Bruno Edgarsson, ordförande i fullmäktige i Växjö stift, säger till tidningen att han är förvånad över beslutet.

–Vi har följt de regler som gäller och vi kommer att överklaga.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum