×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Slentrianmässiga” provanställningar i Åstorps kommun

2013-07-29, Tidningenvision.se

En provanställd kvinna i Åstorps kommun sades upp när hon blev gravid. Nu riktar Vision kraftig kritik mot Åstorps alltför vanliga anställningsform, som låter kommunen komma undan ansvar.

Kvinnan som jobbade på ett boende för ensamkommande flyktingbarn/ungdomar i Åstorps kommun, var provanställd. Enligt kvinnan sades hon upp när det blev känt att hon var gravid. Men arbetsgivaren hävdar att uppsägningen berodde på samarbetssvårigheter. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Kvinnan gjorde en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen och sökte hjälp hos facket. Men till Tidningen Vision säger Viktor Banke, ombudsman på Visions center i Malmö, att facket inte kunde göra något för kvinnan i det här fallet.

– Det är anställningsformens fel. Vid en provanställning räcker det för arbetsgivaren med den motivering de har för att undkomma ansvar. Allt har dessutom skett muntligt, så inget går att bevisa. Och vi kan inte driva ett fall som vi vet – trots bevislättnadsregler i diskrimineringsmål – att vi kommer förlora. Tyvärr.

Men Vision riktar ändå skarp kritik mot kommunen.

– Man tecknar slentrianmässigt avtal om provanställningar. Majoriteten på boendet där kvinnan jobbade är provanställda. Det accepterar vi inte. Vårt krav på prövobehov är i enlighet med kollektivavtalet, men det är uppenbart inte tydligt hos kommunen, säger Viktor Banke.

I början av september ska Vision träffa arbetsgivaren, som då krävs på svar om anställningsformer.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum