×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rekordresultat för kommunerna förra året

2013-07-05, Tidningenvision.se

Kommunerna och de kommunala bolagen gjorde en vinst på sammanlagt 25 miljarder kronor förra året. Allra störst överskott räknat per invånare hade Sigtuna kommun.

Under förra året gjorde 200 av landets 290 kommuner en vinst på över 1 000 kronor per invånare. Sammanlagt blev överskottet i kommunerna 14 miljarder kronor. Räknar man dessutom med de kommunala bolagen stiger vinsten till 25 miljarder. Det visar siffror som Dagens Samhälle låtit Statistiska centralbyrån ta fram.

Till en viss del beror förra årets goda resultat på att kommuner fick 8 miljarder kronor i återbetalda premier från AFA-försäkringen.

Men trots att det samlade resultatet är mycket bra är skillnaderna stora. Störst överskott gjorde Sigtuna kommun med 13 750 kronor per invånare. Sämst gick det för Arvidsjaur som hade ett underskott på 2 044 kronor per invånare.

Landets rikaste kommun är Skellefteå med ett eget kapital på 107 557 kronor per invånare. Fattigast är Laxå som har ett underskott på 3 302 kronor per invånare.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum