×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Präst prickas för inlägg på Facebook

2013-07-03, Tidningenvision.se

En präst som tjänstgör i Medelpad riskerar att förlora rätten att vara präst. Domkapitlet anser att hon uttryckt sig olämpligt på Facebook och på ett ungdomsläger.

Domkapitlet i Härnösands stift har beslutat att tilldela prästen en prövotid på tre år. Det innebär att hon kommer att förlora rätten att vara präst om hon uppträder olämpligt en gång till under de tre åren.

Bakgrunden till prövotiden är dels ett inlägg i en konflikt om ett konstverk som prästen gjorde på Facebook förra året.  Domkapitlet anser att inlägget innehåller personangrepp och ett mycket olämpligt språk. Dessutom ska prästen ha uttryckt sig olämpligt under ett konfirmationsläger.

Domkapitlet menar att prästen visat så bristande omdöme att hon skadat det anseende en präst bör ha. Men man påpekar att det finns omständigheter som till viss del kan förklara hennes uppträdande.

– Hon har haft en svår situation personligt och arbetsmässigt och domkapitlets uppfattning är att det påverkat henne negativt. En positiv faktor är att hon under domkapitlets utredning börjat ta tag i sin situation, säger biskop Tuulikki Koivunen Bylund, ordförande i domkapitlet, i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum