×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ökning av magsjuka efter skyfall

2013-07-17, Tidningenvision.se

Kraftigt regn i Göta älv ökar risken för magsjuka bland invånarna som får sitt dricksvatten därifrån, visar forskning. Sambandet kan även gälla andra ytvattentäkter.

Forskare vid Umeå universitet har upptäckt att antalet frågor om magsjuka till sjukvårdsupplysningen i Göteborg ökar med 20 procent ett par dagar efter ett skyfall i Göta älv, som är en ytvattentäkt. Hälften av alla svenskar får sitt kranvatten från olika ytvattentäkter.

- Vi tror inte att det här är unikt för Göteborg, det kan mycket väl vara så att det ser liknande ut på andra platser där man använder ytvatten, till exempel Mälaren, säger Andreas Tornevi, doktorand vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin i Umeå, till Svenska Dagbladet.

Forskarna tror att sambandet mellan kraftigt regn och magsjuka beror på att avloppsnät och reningsverk kan svämma över och ledas ut i ytvattentäkter och att avrinningen från jordbruk ökar.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum