×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunalt bolag saknar kollektivavtal

2013-07-08, Tidningenvision.se

Marknadsföringsbolaget East Sweden som ägs av bland annat Linköpings och Norrköpings kommuner saknar kollektivavtal.

- Det är mycket konstigt och vi har flera gånger frågat varför det är så och fått undvikande svar från alla håll, säger Affi Kölevik, verksamhetschef på Visions Linköpingscenter, till Norrköpings Tidningar.

East Sweden ägs av Linköpings och Norrköpings kommuner tillsammans med det privata näringslivet, bland andra Saab och Norrköpings Tidningars Media AB. Alla ägarbolagen har kollektivavtal.

Elin Brozén, vd för East Sweden, säger till tidningen att anställningsavtalen speglar de avtal som finns inom kommunerna men att de har diskuterat frågat om kollektivavtal i styrelsen.

Eva Andersson, som representerar Norrköpings kommun i bolaget, är förvånad att inget hänt sedan hon själv tog upp frågan i styrelsen.

- Vi är offentliga ägare och ska följa de regler som finns på arbetsmarknaden, säger hon till tidningen.

 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum