×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunala bolag listar känsliga uppgifter

2013-07-31, Tidningenvision.se

Kommunala bostadsbolag runt om i Sverige registrerar känsliga uppgifter om sina hyresgäster. I flera fall bryter de mot personuppgiftslagen.

Åtminstone åtta kommunala bostadsbolag i landet registrerar känsliga personuppgifter om sina hyresgäster. I många fall är anteckningarna så grova att de bryter mot personuppgiftslagen. Det avslöjar SVT:s Västnytt.

De hundratals känsliga uppgifter som Västnytt hittat handlar om gamla brottsuppgifter, facklig tillhörighet, sjukdomar och hälsotillstånd. Även personliga omdömen och skvaller har registrerats.

– Det ska bara vara adekvat fakta som registreras. Och flera av dessa exempel är absolut inte adekvata, säger Susanna Skogsberg, förbundsjurist på Hyresgästföreningen, till Västnytt.

Hon kräver nu att Datainspektionen granskar bostadsbolagen, som är Alingsåshem, Huge fastigheter, Helsingborgshem, Hallstahem, Staffanstorpshus, Sigtunahem, Stångåsstaden och Landskronahem.

Flera av bolagen säger till Västnytt att de känsliga registreringarna är ett misstag eller att det är information som hyresgästerna själva velat informera om.

I vintras avslöjade samma nyhetsprogram att flera av bostadsbolagen i Göteborg registrerade känsliga uppgifter om sina hyresgäster, så som sjukdomar, etnicitet och subjektiva omdömen. Förundersökningen om brott lades dock ner nu under sommaren, med motiveringen att det fanns förklaringar till registreringarna eller att hyresgästerna hade gett sitt medgivande till dem.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum