×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Jourhavande präst kan försvinna från 112

2013-07-19, Tidningenvision.se

Möjligheten att prata med jourhavande präst via larmnumret 112 ska tas bort. Det föreslår regeringen. Svenska kyrkan är kritisk.

Den som befinner sig i en akut krissituation kan i dag få samtalsstöd med jourhavande präst genom att ringa 112. 100 000 sådana samtal gjordes förra året. Men nu föreslår alltså regeringen att tjänsten tas bort från larmnumret, uppger Kyrkans Tidning.

Anledningen är att regeringen vill att telefonnumret enbart ska gälla larm som kräver utryckning. I stället ska andra telefonnummer eller webbtjänster användas för att nå jourhavande präst.

Men Svenska kyrkans samordnare för jourhavande präster, Monika Eckerdal, är kritisk.

– Jag tycker att det rimmar dåligt med regeringens nollvision för självmord att ta bort den här möjligheten, säger hon till Kyrkans Tidning, och menar att personer utan telefonabonnemang inte kan ringa något annat nummer än 112.

Enligt TT är även remissinstansen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, negativ till förslaget, då man anser att det är viktigt att människor i kris snabbt får stöd och att jourhavande präst avlastar övriga funktioner i alarmsystemet.

Anders Blom, ledamot i Visions förbundsstyrelse och stiftskonsulent i Skara stift, är inte heller positiv till förslaget.

– Det vore olyckligt, eftersom många människor ringer dit, säger han till Tidningen Vision.

Men han tror inte att ett sådant förslag skulle innebära någon försämring för prästerna.

– Att vara jourhavande präst är ett frivilligt uppdrag, och man kan göra det via kyrkans telefonsjälavård som också är öppen dygnet runt.

 

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum