×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler otrygga jobb i kommunerna

2013-07-12, Tidningenvision.se

Antalet otrygga anställningar fortsätter öka i kommunerna. Under de senaste tre åren har antalet anställda som jobbar på timme ökat med över 11 000 samtidigt som de fasta jobben minskat med nästan 13 000 tjänster.

Fack och arbetsgivare är överens om att så många anställda som möjligt ska ha trygga anställningar. Men under de senaste åren har utvecklingen gått åt andra hållet.

Sedan 2009 har antalet anställda i kommunerna ökat med 7 300 personer till dagens nivå på 791 600. Men det är bara de otrygga anställningarna som ökar enligt Sveriges Kommuner och Landstings personalstatistik.

Under de senaste tre åren har de anställda med visstidsanställningarna blivit 7 000 fler samtidigt som antalet timanställda ökat med 11 400 personer. Detta samtidigt som antalet anställda med fasta jobb minskat med 12 700 personer.

Under förra året dämpades utvecklingen något. De fasta jobben minskade med drygt 800 medan visstidsanställningarna ökade med 554 personer. Antalet timanställda ökade med 2 600.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum