×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ehec-smitta på Stiftsgården i Rättvik

2013-07-02, Tidningenvision.se

Fem personer har smittats av ehec-bekterier och blivit magsjuka efter att ha ätit på Stiftsgården. Det betyder att gården måste stänga under årets intensivaste vecka.

Fem personer har blivit magsjuka sedan de ätit på restaurangen i Stiftsgården. Ehec är en tarmbakterie som smittar genom födoämnen, vanligast är nötkött. Smittan innebär ofta diarré och buksmärtor. I vissa fall kan man bli allvarligt sjuk och få njurskador.

- Vi är bekymrade för de som blivit sjuka, säger Nils Åberg, föreståndare, till Dalarnas Tidningar.

Restaurangen har visat sig vara smittkällan men även gästrummen har tömts. Denna vecka är en av årets mest intensiva på Stiftsgården med konfirmand- och ungdomsläger och gäster inför arrangemanget Musik vid Siljan.

Lägerverksamheten kan inte startas förrän på fredag. Nu pågår provtagning av köket och personalen för att härleda smittan.

Hur mycket pengar Stiftsgården förlorar på detta har Nils Åberg inte hunnit räkna ut. Totalt handlar det om runt 200 boende gäster och lika många lunchgäster i restaurangen.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum