×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

DO-granskning gav resultat

2013-07-04, Tidningenvision.se

Granskning av lönekartläggningar leder till att arbetsgivarna tar större ansvar för jämställda löner på arbetsplatsen. Det konstaterar DO i en ny undersökning.

Under 2012 och 2013 gjorde Diskrimineringsombudsmannen, DO, två olika granskningar av arbetsgivares arbete med lönekartläggningar. 

2012 påbörjades en granskning av 35 arbetsgivare om hur de jobbar med lönekartläggningar, analys och handlingsplaner. I år inleddes en annan granskning av hur 470 arbetsgivare arbetar med handlingsplaner för jämställda löner.

Skillnaden mellan de två studierna är att arbetsgivarna i den större undersökningen blivit granskade tidigare.

DO:s undersökning visar att de arbetsgivare som blivit granskade tidigare jobbar mer aktivt för att förhindra lönediskriminering. Majoriteten driver ett planmässigt arbete mot lönediskriminering och för jämställda löner.

Få av arbetsgivarna i den mindre undersökningen, som alltså inte blivit granskade tidigare, uppfyllde lagens krav direkt. Flera av dem har ännu inte, ett år senare, gjort det.

- De arbetsgivare vi har granskat tidigare tar i högre utsträckning sitt ansvar och bedriver ett systematiskt arbete för jämställda löner i enlighet med lagens krav. Arbetsgivare som väl fått upp ögonen för sin roll och för hur man kan arbeta i praktiken fortsätter arbetet, säger Peter Tai Christensen, chef för DO:s granskningsenhet, i ett pressmeddelande.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum