×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig krisberedskap i tre av fyra kommuner

2013-07-25, Tidningenvision.se

Samverkan med privata aktörer vid en krishändelse brister i tre av fyra kommuner. Men kommunerna menar att de får för lite stöd av statliga myndigheter, visar en undersökning.

Det är kommunerna som har det främsta ansvaret för medborgarnas säkerhet och trygghet vid en kris. Samtidigt sköter i dag privata aktörer mycket av kommunernas samhällsservice, såsom skola, vård, omsorg, IT-system, VA-försörjning och el- och telenät. Men i undersökningen, gjord av studenter på Mittuniversitetet, svarar alltså tre av fyra av landets 290 kommuner att de inte i tillräckligt stor utsträckning har förberedelser för samverkan med privata aktörer.

Kommunerna får varje år totalt flera hundra miljoner kronor för att stärka sin krishanteringsförmåga. Men enligt undersökningen anser många kommuner att de inte får det stöd de behöver av respektive länsstyrelse och av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, för att utveckla beredskap för kriser.

Undersökningen visar dock att tjänstemän och vissa chefer i kommunerna tränar på att hantera kriser. Men med kommunpolitikerna är det sämre. De skyller på tidsbrist.

”Länsstyrelserna och främst MSB måste ’skärpa sig’ och politikerna på lokal nivå måste öka sitt engagemang”, skriver före detta rikspolischefen, Björn Eriksson, och Johan Färm, specialist på samhällets krishantering, i en debattartikel i Dagens Nyheter.

 

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum