×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bad stängt efter skadegörelse och hot

2013-07-02, Tidningenvision.se

Äventyrsbadet Aq-va-kul i Malmö har stängts efter skadegörelse och hot mot personal och besökare i helgen.

Oroligheterna började i lördags när ett ungdomsgäng började busa och trakassera personal och gäster i äventyrsbadet. På söndagen när badet var fullt med gäster kom ett större gäng med omkring 15 ungdomar tillbaka och började än en gång störa verksamheten genom att kasta möbler i vattnet och bråka med badande och personal.

–Personal blev hotad med ”vi vet vem du är och vi vet var du bor”. När deras beteende blev farligt för de andra badgästerna kallade vi på en väktare men det hjälpte inte utan blev bara värre och värre.  Till slut tvingade vi ringa efter polisen, säger badchefen Ann-Christin Magnusson.

Polisen tog ut vissa av de bråkiga gästerna men flera lyckade ta sig in igen genom branddörrarna.

Den främsta orsaken till att badet nu håller stängt till den 12 juli är att det finns glas i bassängen. När ungdomarna kastade leksaker träffades en lampa i taket som gick sönder och föll ned i vattnet.

Att få bort glas ur bassängen tar lång tid. Att tömma, städa, fylla på och temperera vattnet igen tar över en vecka.

–Stängningen beror inte direkt på att personalen inte vill jobba utan på att vi har glas i vattnet. Men det här är mycket tufft för personalen. De känner sig hotade och är rädda. Vi hade ett stort möte i går och gick igenom händelserna. Det som jobbade i helgen har fått prata extra med sina chefer och företagshälsan, säger Ann-Christin Magnusson.

Badet ska polisanmäla skadegörelsen och hoten och har beslutat att ha ordningsvakter vid helger när det är mycket folk.

–Vi accepterar varken hot eller skadegörelse och inte heller att malmöborna känner sig otrygga på våra bad, säger Ann-Christin Magnusson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum