×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Attendo kräver demenssjuka på renoveringar

2013-07-08, Tidningenvision.se

Privata vårdbolaget Attendo kräver demenssjuka personer på ersättning för skador de orsakat i sina omsorgsboenden. I ett fall krävdes en änka på 70 000 kronor.

Enligt en granskning som Dagens Nyheter har gjort ställer Attendo samma krav på de demenssjuka som på andra hyresgäster. Detta trots att sjukdomen ofta innebär att patienterna blir förvirrade och aggressiva. Man ska lämna tillbaka omsorgslägenheten i samma skick som den var från början. Finns det skador ska hyresgästen eller försäkringsbolaget betala reparationerna.

I ett fall krävdes en änka på 70 000 kronor för skador i hennes demenssjuka makes lägenhet som var upphandlad av Stockholms stad. Mannen hade rivit ned garderobsdörrar och kissat på parkettgolvet eftersom han inte hittade till toaletten.

Enligt Dagens Nyheter täcker inte hemförsäkringen sådana skador. Det innebär att den sjuke eller dennes anhöriga krävs på pengarna.

På de boenden som Stockholms stad driver i egen regi tar den kommunala äldreomsorgen på sig den här typen av kostnader.

Kommunens lokalintendent Karin Sjöholm säger till tidningen att man får räkna med ett större slitage på ett äldreboende än i vanliga lägenheter.

Efter att Dagens Nyheter kontaktade Attendo har företaget tagit tillbaka kravet på 70 000 kronor.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum