×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Arbetsskadad sades upp – Vision stämmer Sala

2013-07-09, Tidningenvision.se

Sala kommun sade upp en arbetsskadad anläggningsarbetare. Nu stämmer Vision kommunen i Arbetsdomstolen eftersom de anser att mannen inte fått tillräcklig rehabilitering eller chans till omplacering.

Mannen har jobbat länge inom kommunen och under åren dragit på sig flera arbetsskador eftersom han arbetat med sprängning, vibrerande arbetsredskap och fordon som saknar stötdämpning. I perioder har han varit sjukskriven. Enligt en utredning från ett rehabiliteringscenter skulle han kunna jobba heltid om han undviker vissa arbetsmoment. I stämningen skriver Vision att kommunen anser att han inte kan utföra något jobb av betydelse och därför ska ha sagt upp honom.

- Han har själv tagit initiativ till andra saker han skulle kunna göra men kommunen har sagt nej. Åtskilliga tjänster som han borde kunnat prova på har dessutom annonserats ut under åren, säger Åsa Tillberg, förbundsjurist på Vision, som nu lämnar in en stämning mot kommunen.

Lars-Göran Carlsson, förhandlare på personalkontoret i kommunen, beklagar att ärendet går till domstol.

-Det är aldrig kul när det blir så här. Vi har försökt men inte kommit ända fram. Från kommunens sida tycker vi att vi varit väldigt lyhörda. Vi har jobbat med det här sedan 2006 och diskuterat olika lösningar, så vi har inte samma bild som Vision, säger han.  

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum