×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler tvingas gå i pension

2013-07-18, Tidningenvision.se

Allt fler går direkt från arbetslöshet till förtida pension. Ödesdigert, säger en välfärdsanalytiker på försäkringsbolaget som gjort studien.

På fem år har antalet 61-64-åringar som tar ut förtida pension ökat. En allt större andel av dem är personer som varit arbetslösa direkt före pensioneringen. 2006 var andelen arbetslösa som gick i förtida pension 29 procent. Fem år senare, 2011, har andelen ökat till 39 procent. Det visar siffror som Statistiska centralbyrån har tagit fram på uppdrag av Folksam.

Försäkringsbolagets välfärdsanalytiker, Håkan Svärdman, misstänker att ökningen beror på försämringar i arbetslöshetsförsäkringen.

– En arbetslös person mellan 61 och 64 år, som har förbrukat sina 300 a-kassedagar, tvingas mer eller mindre att gå i förtida pension. Men det är ett högt pris de betalar.

2011 minskade den disponibla inkomsten för en person mellan 61 och 64 år som gick från arbetslöshet till förtida pension med nästan 18 900 kronor per år.

– Att människor känner sig tvingade att lämna arbetsmarknaden för att gå i pension kan visa sig ödesdigert för vårt pensionssystem då det motverkar behovet av en höjning av pensionsåldern, säger Håkan Svärdman.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum