×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Äldst kommunpersonal i Övertorneå

2013-07-04, Tidningenvision.se

Övertorneå har den äldsta personalen av landets kommuner. Snittåldern är 49,9 år. Yngst personalstyrka har Knivsta och Partille med 43,8 år i snitt.

Personalstatistiken från Sveriges Kommuner och Landsting visar att genomsnittsåldern för de kommunanställda är lägst i storstäderna och förorterna. Äldst personal har kommuner i glesbygd.

Fem kommuner har en snittålder över 49 år. Det är förutom Övertorneå även Orsa, Skinnskatteberg, Haparanda och Norberg. De fem kommunerna med yngst personal förutom Knivsta och Partille är Lycksele, Lomma och Hylte. 

Ungefär var tionde kommunanställd är yngre än 30 år. Störst andel unga har Lycksele där nästan var femte anställd är under 30. Störst andel över 60 år har Ödeshögs kommun med nästan 22 procent.

Den yrkeskategori som har högst snittålder är chefer. Yngsta yrkeskategorin bland kvinnorna är räddningstjänst och tekniska handläggare.  Bland männen är snittåldern lägst bland barnskötare och elevassistenter.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum