×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision vill se satsning på kyrkans unga

2013-01-31, Tidningenvision.se

Reallöneökningar, längre semester för yngre och större inflytande över lönesättningen. Det är några av förbättringarna som Vision vill få till stånd för Svenska kyrkans anställda.

Det nuvarande löneavtalet går ut den sista mars och i dag lämnade Vision sina avtalsyrkanden till Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Bland annat vill förbundet att medlemmarna ska få reallöneökningar, det vill säga löneökningar som är högre än inflationen.

Dessutom kräver Vision att de anställdas inflytande över lönesättningen ska bli större. Kopplingen mellan lön och arbetsinsats ska bli tydligare och varje medlem ska veta varför man har den lön man har och vad man behöver göra för att höja den.

Vision vill också förbättra villkoren för visstidsanställda, föräldralediga och yngre anställda. Det handlar bland annat om att anställda som är under 40 år bör få fler semesterdagar och att föräldralediga ska få föräldrapenningtillägg under totalt sex månader. Dessutom vill förbundet att den som varit visstidsanställd i mer än två år ska få en tillsvidareanställning.

Under våren kommer Vision att förhandla med arbetsgivarorganisationen om de föreslagna förbättringarna.

Ytterligare information om Visions yrkanden hittar du på: www.vision.se

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum