×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision tar strid för sommartid

2013-01-29, Tidningenvision.se

Ljungby kommun har bestämt sig för att förlänga sommararbetstiden för 150 tjänstemän utan att höja lönen. De fackliga organisationerna kräver nu kompensation.

Sedan 1965 har cirka 150 tjänstemän i Ljungby haft sju i stället för åtta timmars arbetsdag under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Men nu har kommunstyrelsen beslutat att införa åttatimmarsdag året runt. Detta trots att samtliga berörda fackförbund är emot förslaget och att alla MBL-förhandlingar om frågan har slutat i oenighet.

-Det här har varit en följetong under en längre tid. Enligt oss kan de inte bara ta bort sommararbetstiden. Vi tänker inte släppa den här frågan utan att ha fått någon slags kompensation, säger Stefan Lehr, ledamot i Visions Ljungbyavdelning.

Anledningen till att kommunstyrelsen vill ta bort sommararbetstiden är för att minska kostnaderna. De har räknat ut att kostnaden för en timme per medarbetare under cirka åtta veckor motsvarar tre årsarbetare.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum