×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer församling

2013-01-09, Tidningenvision.se

En präst i Gnosjö församling avskedades på grund av illojalitet och samarbetssvårigheter. Men Vision menar att så inte alls var fallet, och stämmer nu arbetsgivaren.

Prästen avskedades i september efter att ha varit avstängd från sin tjänst sedan i maj förra året. Något skäl till avstängningen hade arbetsgivaren dock inte gett, enligt Visions stämningsansökan. Enligt kollektivavtalet får en avstängning enbart ske om arbetstagaren är starkt misstänkt för att ha gjort allvarliga fel i arbetet, brott som kan medföra fängelse eller andra skäl som väger tungt. En avstängning får dessutom bara pågå under högst 30 dagar i taget.

Som skäl för avskedandet angav Gnosjö församling illojalitet och samarbetssvårigheter. Men enligt Vision fanns ingen illojalitet från prästens sida, och samarbetssvårigheterna var inte sådana att de skulle kunna leda till vare sig uppsägning eller avskedande, menar man.

Nu stämmer alltså Vision Gnosjö församling och begär att avskedandet ogiltigförklaras. Facket kräver också arbetsgivaren på 175 000 kronor i skadestånd och ersättning för den lön han har gått miste om sedan avstängningen.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum