×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Utökat förbud mot åldersdiskriminering

2013-01-04, Tidningenvision.se

Tidigare fanns ett förbud mot åldersdiskriminering inom arbetslivet och utbildningsväsendet. Nu utvidgas förbudet bland annat till offentlig anställning, socialtjänst och a-kassan.

Sedan 2009 är det förbjudet att diskriminera människor på grund av ålder i Sverige. Förbudet har hittills gällt arbetslivet och utbildningsväsendet.

Nu utvidgas lagen och bland annat blir det förbjudet för offentligt anställda att diskriminera klienter, brukare och medborgare på grund av ålder.

–Det kan handla om åldersgränser, hur man handlägger frågor och ärenden och hur man bemöter människor. När det gäller offentlig anställning får man inte bemöta människor på ett kränkande sätt och inte heller förhålla sig passiv. Jag får till exempel inte låta bli att ge råd eller lämna ut en handling till någon bara för att jag tycker att personen är för gammal, säger Per Holfve, utredare på DO.

Per Holfve säger att DO inte har haft så många ärenden där personer anmält diskriminering på grund av ålder inom offentlig verksamhet. Han hoppas och tror att det beror på att kommuner och landsting sköter sig men att det till viss del även kan bero på att allmänheten inte känner till diskrimineringsförbudet.

–De utvidgade reglerna ska ge ett kompletterande skydd vad gäller skötsel av offentlig verksamhet, säger Per Holfve.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum