×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Twittrar om vardagen i kommunen

2013-01-22, Tidningenvision.se

Vill du veta vad folk i en kommun gör hela dagarna? Då ska du följa twitterkontot @kommunarbetare där Birgitta Lilja och hennes kolleger berättar om sin vardag.

Fakta

Ålder: 49 år.

Yrke: Kundcenter­medarbetare. Arbetsplats: Kundcenter i Upplands-Bro kommun.

Intressen: Träna på gym och gå promenader, hästar och hundar.

Du var en av dem som twittrade i en vecka på kommunens stafettkonto. Vad var roligast med att twittra?

– Jag har aldrig twittrat tidigare så det var kul att prova något nytt. Det roligaste var att få visa upp allt vi gör här på Kundcenter. Vi har ju väldigt många olika arbetsuppgifter förutom att svara i telefon och ta emot besök. Vi handlägger till exempel färdtjänstutredningar och vårdnadsbidrag, det man ansöker om ifall man vill vara hemma med barnet i stället för att ha det på dagis.

Vad fick du för respons?

– Folk tyckte att det var roligt att få inblick i hur vi jobbar. Många tror att vi bara är telefonister eller receptionister. Jag fick många följdfrågor när jag skrev om upplägget på vårt arbete och våra arbetstider. Vi som jobbar här ska kunna göra allt för att det inte ska hänga på en person. Så att vi inte ska behöva säga till någon som har frågor att de får ringa nästa dag när personen som kan det är tillbaka.

Vad var svårast?

– Jag tyckte inte att det var så svårt. Innan var jag orolig att jag inte skulle komma på något att twittra om. Men så tänkte jag på vad jag själv skulle vara intresserad av att veta om jag inte jobbade på kundcenter. Jag lade ut många bilder och så tycker jag att jobbet är så roligt att det inte var så svårt att komma på något att skriva om.

Ska du fortsätta twittra?

– Jag skulle kunna tänka mig att twittra för det här stafettkontot igen men inte privat.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum